Министерство за вистина

Како од Орвеловата 1984, денес живееме во свет во кој вистината се фалсификува систематски. Соопштенијата од МВР почнувајќи од пред 2-3 години не вклучуваат националност на напаѓачи и жртви освен во исклучителни ситуации. Затоа списокот кој го има на овој сајт веќе не е обновуван. Тепачките се уште постојат а во тие меѓуетнички тепачки во 1 од 20 случаи жртви се Македонци.

No comments:

Post a Comment